Ihan surkeen pieniä mansikoita piti käydä eilen Samin kanssa poimimassa tätä kakkua varten, maha ottaa jo tuskaisesti kumartuessa vastaan (siis meidän tuleva vauva, ei näiden kakkujen syy), mutta piti sitten kuitenkin sen verran kyykkiä, niin ja sitten vielä löyty kanttarelleja useampi litra niin saatiin sienikausikin avattua!
pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
200g digestivekeksejä
100g vaniljatäytekeksejä
50g sulaa margariinia
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
1 rahka
1 dl sokeria
8 liivatelehteä
Mansikkaseos
lisätään n. puoli litraa tuoreita mansikoita soseena
Suklaaseos
Lisätään 200g tummaa taloussuklaata
Murskaa pohjan ainekset ja sekoita margariinin kanssa, irtopohjavuoan pohjalle leikkaan leivinpaperista ympyrän, painele pohjan ainekset tiiviisti.
Tee perustäytemassa juustosta, kermasta, rahkasta ja sokerista, liivatteen lisään myös tässä vaiheessa. Jaa massa, 2/3 osaa mansikkatäyteeseen ja 1/3 suklaatäyteeseen. Lisää perusmassaan toiseen osaan mansikat toiseen suklaa, mansikkaosaan voi tietty lisätä halutessaan vielä valkosuklaata, mutta mielestäni mansikoiden maku peittää sen suklaan joten ei välttämätöntä. Kaada seokset vuokaan niin että ensin mansikkaa ja sitten suklaata nauhamaisesti, sekoita tämän jälkeen kevyesti niin että syntyy mansikka-suklaa seos jossa ne kuitenkin erottuvat toisistaan, vähän niin kuin marmorointi.
Kakku viileään hyytymään. Päälle tehdään vielä mansikkasoseesta ohut hyytelökerros, eli n. puoli litraa mansikoita, muutama ruokalusikallinen tomusokeria soseeksi ja 2 liivatetta. Koristelu tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaarouheella.
Kommentit