Ihan surkeen pieniä mansikoita piti käydä eilen Samin kanssa poimimassa tätä kakkua varten, maha ottaa jo tuskaisesti kumartuessa vastaan (siis meidän tuleva vauva, ei näiden kakkujen syy), mutta piti sitten kuitenkin sen verran kyykkiä, niin ja sitten vielä löyty kanttarelleja useampi litra niin saatiin sienikausikin avattua!

732410.jpg

pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

200g digestivekeksejä

100g vaniljatäytekeksejä

50g sulaa margariinia

 

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

2dl kuohukermaa

1 rahka

1 dl sokeria

8 liivatelehteä

 

Mansikkaseos

lisätään n. puoli litraa tuoreita mansikoita soseena

 

Suklaaseos

Lisätään 200g tummaa taloussuklaata

 

Murskaa pohjan ainekset ja sekoita margariinin kanssa, irtopohjavuoan pohjalle leikkaan leivinpaperista ympyrän, painele pohjan ainekset tiiviisti.

Tee perustäytemassa juustosta, kermasta, rahkasta ja sokerista, liivatteen lisään myös tässä vaiheessa. Jaa massa, 2/3 osaa mansikkatäyteeseen ja 1/3 suklaatäyteeseen. Lisää perusmassaan toiseen osaan mansikat toiseen suklaa, mansikkaosaan voi tietty lisätä halutessaan vielä valkosuklaata, mutta mielestäni mansikoiden maku peittää sen suklaan joten ei välttämätöntä. Kaada seokset vuokaan niin että ensin mansikkaa ja sitten suklaata nauhamaisesti, sekoita tämän jälkeen kevyesti niin että syntyy mansikka-suklaa seos jossa ne kuitenkin erottuvat toisistaan, vähän niin kuin marmorointi.

727428.jpg

Kakku viileään hyytymään. Päälle tehdään vielä mansikkasoseesta ohut hyytelökerros, eli n. puoli litraa mansikoita, muutama ruokalusikallinen tomusokeria soseeksi ja 2 liivatetta. Koristelu tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaarouheella.