704152.jpg

 

PIHLAJANMARJAHILLO

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kerää n. 1l pihlajanmarjoja, pese ja puhdista. Laita kattilaan marjat ja 2dl vettä, lisäksi pilkoin sekaan 3 omenaa hieman pehmentämään makua. Laita kiehumaan ja sekaan n. 10dl hillosokeria, ja mausteeksi ripaus kardemummaa ja kanelia. Soseuta marjat välissä sauvasekoittimella ja jatka keittämistä sen jälkeen n. 10 min. Hillo on valmista purkitettavaksi.

 

KAKKUPOHJA

 

Aluksi leivotaan irtopohjavuokaan (halkaisija 26-28cm) matala kakkupohja, tarkoituksena halkaista pohja kahtia ja kasata vuokaan moussekakku, jonka pohjalle laitetaan toinen osa kakkupohjasta ja täytteen päälle toinen osa. Tämän kakkupohjan juju on tuossa piparkakkumausteessa.

 

3 munaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl piparkakkumaustetta¨

 

Munat ja sokeri vaahdotetaan hyvin ja sekaan lisätään jauhot joihin sekoitettu leivinjauhe ja piparkakkumauste. Paistetaan 200 c n. 25 min.

 

KAKUN TÄYTE:

 

1 prk kuohukermaa

1 prk maitorahkaa

1 pkt (200g) maustamatonta tuorejuustoa

3 dl sokeria

200g valkosuklaata sulatettuna

8 liivatelehteä

2, 5 dl pihlajanmarjahilloa

 

Laita liivatteet ohjeen mukaan likoamaan. Vatkataan kuohukerma ja sokeri vaahdoksi, sekaan rahka ja tuorejuusto, sulata suklaa ja lisää seokseen, lisää hillo ja vatkaa hyvin. Lopuksi sulatetut liivatteet sekoitetaan sekaan.

 

KAKUN KASAAMINEN

 

Laita irtopohjavuoan pohjalle (sama vuoka jolla tehdään kakkupohja, pestynä) pohjan muotoon leikattu leivinpaperi.

Kakkupohjan toinen puolisko laitetaan vuoan pohjalle, päälle ohuesti pihlajanmarja hilloa. Tämän jälkeen vuokaan laitetaan kakun moussetäyte, jonka päälle varovasti lasketaan toinen kakkupohjan puolisko. Laitetaan kylmään hyytymään n. 3 h.

 

Kakku on tämän jälkeen valmis irrotettavaksi vuoasta, pohjassa oleva leivinpaperi helpottaa kakun siirtelyä.

 

KAKUN KORISTELU:

 

250 g marsipaania kaulitaan ohueksi levyksi, apuna käytetään tomusokeria. Kaulittu marsipaani asetellaan kakun päälle. Sen jälkeen pursotin tummaa suklaata spiraalin muotoisesti kakun keskustasta lähtien ja ympärille ripottelin granaattiomenan siemeniä. Kakun keskelle laitoin vedessä huuhdellut ja sokerissa pyöritetyt pihlajanmarjat, jotka näyttävät vuodenaikaan sopien jo hiukan pakkasen käsittelemiltä. Tarjoilulautasen pohjan koristelin vaahteranlehdillä.

 

Tämän kakun kehittelin syksyllä 2006, ja se päätyi MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoon vuonna 2006. Löytyy myös Myllyn Parhaan sivuilta.