Kaulittava sokerikuorrute
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 kananmunanvalkuainen
2 rkl glukoosisiirappia
500 g tomusokeria siivilöitynä
Sekoita kaikki raaka-aineet huolella keskenään. Muovaa seoksesta pallo ja pane se tiiviiseen pussiin. Anna seoksen tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Seos säilyy kahteen muovipussiin ja tiiviiseen rasiaan pakattuna jääkaapissa pari viikkoa.
Kaulittavan sokerikuorrutteen tarve
Kakun halkaisija Sokerikuorrutuksen tarve
15 cm 500 g
18 cm 750 g
20 cm 1 kg
23 cm 1 ¼ kg
25 cm 1 ½ kg
28 cm 1 ¾ kg
30 cm 2 kg
Munaton sokerikuorrute
500 g tomusokeria
4 rkl kuumaa vettä
2 rkl glukoosisiirappia
½ dl maissitärkkelystä
Sekoita kaikki raaka-aineet huolella keskenään. Muovaa seoksesta pallo ja pane se tiiviiseen pussiin. Anna seoksen tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Seos säilyy kahteen muovipussiin ja tiiviiseen rasiaan pakattuna jääkaapissa pari viikkoa.
Kaulittava suklaakuorrute
Voit valmistaa kaulittavan suklaakuorrutteen sekoittamalla kaulittavaan sokerikuorrutteeseen 1/8:n sen painosta tummaa tai valkoista suklaata.
Tämä on erittäin helppo- ja nopeatekoinen kuorrute kaikille täytekakuille.
225 g margariinia
225 g vaaleaa siirappia
½ tl suolaa
¼ tl appelsiiniöljyä (esanssia)
¼ tl sitruunaöljyä (esanssia)
900 g tomusokeria
Sekoita kaikki ainekset kulhossa annetussa järjestyksessä tehokkaalla monitoimikoneella tai käsivatkaimella. Käytä taikinakoukkuja. Ota taikina kulhosta ja vaivaa käsin kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Jos taikina tuntuu tarttuvan käsiin, lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja vaivaa käsin taikinaan. Kauli taikina kahden tukevahkon muovin välissä n. 2-5 mm paksuiseksi. Irrota päällimmäinen muovi varovasti. Käännä taikina siten, että alimmainen muovi tulee päällimmäiseksi ja nosta kuorrute muovin avulla kakun päälle. Poista muovi varovasti.Muotoile taikina kakun ympärille ja leikkaa reunat sopivaksi. Silottele varovasti käsin. Annoksesta tulee n. 1,3 kg taikinaa ja se riittää kahden n. 24 cm halkaisijaltaan olevan kakun kuorruttamiseen.
Kommentit