Kaulittava sokerikuorrute

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 kananmunanvalkuainen

2 rkl glukoosisiirappia

500 g tomusokeria siivilöitynä

 

Sekoita kaikki raaka-aineet huolella keskenään. Muovaa seoksesta pallo ja pane se tiiviiseen pussiin. Anna seoksen tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Seos säilyy kahteen muovipussiin ja tiiviiseen rasiaan pakattuna jääkaapissa pari viikkoa.

Kaulittavan sokerikuorrutteen tarve

Kakun halkaisija Sokerikuorrutuksen tarve

15 cm  500 g 

18 cm  750 g 

20 cm  1 kg 

23 cm  1 ¼ kg 

25 cm  1 ½ kg 

28 cm  1 ¾ kg 

30 cm  2 kg 

 

Munaton sokerikuorrute

 

500 g tomusokeria

4 rkl kuumaa vettä

2 rkl glukoosisiirappia

½ dl maissitärkkelystä

 

Sekoita kaikki raaka-aineet huolella keskenään. Muovaa seoksesta pallo ja pane se tiiviiseen pussiin. Anna seoksen tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Seos säilyy kahteen muovipussiin ja tiiviiseen rasiaan pakattuna jääkaapissa pari viikkoa.

 

 

Kaulittava suklaakuorrute

 

Voit valmistaa kaulittavan suklaakuorrutteen sekoittamalla kaulittavaan sokerikuorrutteeseen 1/8:n sen painosta tummaa tai valkoista suklaata.

 

Tämä on erittäin helppo- ja nopeatekoinen kuorrute kaikille täytekakuille. 

225 g margariinia 

225 g vaaleaa siirappia 

½ tl suolaa 

¼ tl appelsiiniöljyä (esanssia) 

¼ tl sitruunaöljyä (esanssia) 

900 g tomusokeria

 

Sekoita kaikki ainekset kulhossa annetussa järjestyksessä tehokkaalla monitoimikoneella tai käsivatkaimella. Käytä taikinakoukkuja. Ota taikina kulhosta ja vaivaa käsin kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Jos taikina tuntuu tarttuvan käsiin, lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja vaivaa käsin taikinaan. Kauli taikina kahden tukevahkon muovin välissä n. 2-5 mm paksuiseksi.  Irrota päällimmäinen muovi varovasti.  Käännä taikina siten, että alimmainen muovi tulee päällimmäiseksi ja nosta kuorrute muovin avulla kakun päälle. Poista muovi varovasti.Muotoile taikina kakun ympärille ja leikkaa reunat sopivaksi. Silottele varovasti käsin. Annoksesta tulee n. 1,3 kg taikinaa ja se riittää kahden n. 24 cm halkaisijaltaan olevan kakun kuorruttamiseen.

 

707547.jpg