Suklaa kuorrutus

90 g tummaa suklaata
90 g taloussuklaata
125 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1 rkl siirappia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Suklaapalat ja muut aineet sulatetaan vesihauteessa normaalisti. Anna kuorrutuksen jäähtyä, kunnes sitä on helppo levittää. Kuorrutuksen pitäisi pysyä valumatta lusikan kuperalla puolella. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä tasaiseksi palettiveitsellä. (kakun halkaisija n. 20cm)

Valkosuklaakuorrute

 

1 muna

90g hienoa sokeria

1/2dl vettä 

180g suolatonta voita (itse tein kyllä vähäsuolaisesta, ja sekin kävi ihan hyvin)

250g valkoista suklaata

 

Mittaa sokeri ja vesi pieneen kattilaan ja anna kiehua kunnes sokeriliemen lämpötila on 115 astetta. (sokerilämpömittarilla, tai sellaisella digitaalisella johon voi säätää halutun lämpötilan ja mittari piippaa kun haluttu lämpötila on saavutettu). Kaada sokeriliemi vähitellen munavaahtoon koko ajan vatkaten, ja jatka vatkaamista niin kauan, kunnes seos on huoneenlämpöistä. Paloittele voi pieniksi paloiksi ja vatkaa ne muutama kerrallaan munaseokseen. Sulata valkoinen suklaa vesihauteessa (ei kiehuvan veden päällä, ja tarkista että astia missä suklaa on, ei kosketa vettä kattilassa. Suklaa saattaa muuttua rakeiseksi). Kun suklaa on jäähtynyt haaleaksi, sekoita se kreemiin. Kuorrute kovenee jääkaapissa.

Suklaakuviot & -koristeet

Kauniita suklaakoristeita voi tehdä helposti itse. Piirrä kynällä leivinpaperille kuvioita ja käännä paperi ympäri. Vaihtoehtoisesti voit laittaa printattuja sivuja leivinpaperin alle. Sivele hieman mietoa öljyä leivinpaperille. Laita sulatettua suklaata pieneen paperituuttiin jonka kärjestä leikataan pienen pieni pala pois. Pursota suklaata piirretyn mallin mukaan paperille ja laita kuviot jääkaappiin kovettumaan. Öljy estää suklaan tarttumasta paperiin, jolloin kuviot eivät rikkoudu paperista irrotettaessa.

Suklaata voi lisäksi raastaa, vuolla, kaapia, pursottaa ja muotoilla kuvien malleihin. Levitä sulaa suklaata ohuelti kevyesti öljytylle leivinpaperille ja käännä paperia ennen kun suklaa kovettuu, kuten tekisit kääretorttuja. Näin saat syntymään suklaaputkia. Suklaakuorrutetut mansikat sekä muut marjat ja hedelmät ovat myös kauniita koristeita.

Lehtien tekeminen suklaasta

Käytä suklaalehtien tekemisessä apuna myrkyttömiä, puhtaita ja kuivia lehtiä, joiden suonet erottuvat selkeästi. Pidä kiinni lehden varresta ja sivele lehden alapinnalle ohut tasainen kerros sulaa suklaata. Aseta lehdet maalattu pinta ylöspäin leivinpaperilla peitetylle levylle tai pellille ja anna niiden jäähtyä jääkaapissa. Kun suklaa on kovettunut, kuori lehti pois suklaasta.

Lehdet kuten muutkin suklaakoristeet voi säilyttää esim. rasioissa leivinpaperilla erotettuna. Ne säilyvät jääkaapissa viikkoja, pakastimessa pidempäänkin.

706803.jpg