Taatelikakku on ehdottomasti lempikakkuni kuivakakuista, ja tähän asti olen aina siinä onnistunut, nyt laitoin taikinan liian isoon vuokaan ja lopputuloksena aika lättänä kakku. Ullan blogista pongattuna ostin sitä vuokaspraytä, kätevää on, mutta mielestäni jättää kakun pinnan hiukka oudon väriseksi jos laittaa liikaa, eli aika ohut kerros tarvitaan.

Taatelikakku

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

250 g taateleita

2 dl vettä

2 dl sokeria

200 g voita tai margariinia

2 munaa

1 dl kermaviiliä

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2tl kardemummaa ja 3tl kaneli

Keitä taatelit, vesi ja sokeri soseeksi. Lisää rasva lämpimään seokseen ja anna sen sulaa. Jäähdytä seosta hetki.

 

Lisää munat, kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa tunti.

 

Lisäksi leivoin Särkynyt sydän kakkua ilman wiener crushia, se on hyvää.