902559.jpg

Minä olen syksyisin aina ihan hulluna erilaisiin omppupiirakoihin, ja olenkin niistä kehitellyt ties mimmosia versioita, eilen tein sitten tälläisen, pohja on sovellettu juustosarvitaikinasta, päälle keitetyt omppukuutiot ja rahka-muna-jogurttiseos.

Pohja:

7 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

200 g  voita tai margariinia

2 1/2 dl  maitoa

40 g hiivaa

1 rkl kardemummaa

1 dl sokeria

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kardemumma ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

 

Kaulitse taikina suoraan leivinpaperinpäällä.

 

Täyte:

n. 8 isohkoa omenaa kuutioina

1 dl sokeria

50 g voita

2 rkl kanelia

Omppuja keitellään voi-sokerin-kanelin kanssa kattilassa n. 5 min ja kaadetaan hiukan jäähtyneenä taikinapohjan päälle.

 

2 kananmunaa

1 prk rahkaa

1 prk maustamatonta jogurttia

1/2 dl sokeria

Sekoitetaan keskenään ja kaadetaan omppujen päälle.

 

Piirakkaa paistetaan uunissa 200c reilu 30 min.