1007968.jpg

Minttuinen suklaakakku (Maku lehden ohjetta muokaten)

12-15 annosta <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pohja
175 g suklaatäytekeksejä
(esim. Domino minttu)

lisäsin itse vielä 100g digestiveä
50 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
250 g tummaa taloussuklaata (esim. Fazer block) 
3 prk (à 200 g) maustamatonta
tuorejuustoa
1 ps (150 g) piparminttusuklaa-
karamellirouhetta (Marianne)
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeluun
mantelilastuja, hopeakuulia, marsipaaniruusut

Vuoraa Ø 28 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Jauha keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.

Sulata suklaa, katso ohje pakkauksesta.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois. Liuota lehdet kiehuvaan vesitilkkaan.

Vatkaa kulhossa keskenään tuorejuusto, karamellirouhe, (likööri), kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää sulatettu suklaa sekä liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Vaahdota kerma ja sekoita täytteeseen kolmessa erässä, jolloin täytteeseen tulee hyvä rakenne. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

Irrota kakku ohuella lastalla tai veitsellä vuoan reunoista ja avaa vuoka. Nosta kakku ilman pohjapaperia varovasti lastojen avulla tarjoiluvadille.