Kurpitsa lasagne<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

(8:lle, valmistusaika 1 h)

 

1 kg kurpitsaa kuutioina (n. 1x1cm kokoisena)

3 rkl voita paistamiseen

150 g sipulia kuutioina

2 valkosipulin kynttä murskattuna

1 dl soijarouhetta

500 g paseerattua tomaattia

2 dl vettä

1 tl suolaa

5 tippa tabascoa

3 rkl hunajaa

2 tl Pirkka provencen yrttiseosta

1 tl jauhettua inkivääriä

 

Valkokastike:

4 rkl voita

4 rkl vehnäjauhoja

8 dl (punaista) täysmaitoa

170g pala Aura sinihomejuustoa

 

350g lasagnelevyjä

 

Juustoraastetta

 

Paista kurpitsakuutiot ja sipuli voissa (5min) pannulla, lisää paseerattu tomaatti, soijarouhe ja vesi, anna hautua muutama minuutti. Lisää joukkoon suola, hunaja, tabasco,yrttiseos ja inkivääri.

 

Valmista valkokastike: sulata voi ja lisää siihen jauhot, sekä lämmin maito. Sulata sekaan aurajuusto.

 

Lado uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, kurpitsaseosta ja valkokastiketta, laita päälle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 30 min. Kokonaisvalmistusaika on 1 h.

 

1250880.jpg