Kurpitsa lasagne<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
(8:lle, valmistusaika 1 h)
1 kg kurpitsaa kuutioina (n. 1x1cm kokoisena)
3 rkl voita paistamiseen
150 g sipulia kuutioina
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 dl soijarouhetta
500 g paseerattua tomaattia
2 dl vettä
1 tl suolaa
5 tippa tabascoa
3 rkl hunajaa
2 tl Pirkka provencen yrttiseosta
1 tl jauhettua inkivääriä
Valkokastike:
4 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl (punaista) täysmaitoa
170g pala Aura sinihomejuustoa
350g lasagnelevyjä
Juustoraastetta
Paista kurpitsakuutiot ja sipuli voissa (5min) pannulla, lisää paseerattu tomaatti, soijarouhe ja vesi, anna hautua muutama minuutti. Lisää joukkoon suola, hunaja, tabasco,yrttiseos ja inkivääri.
Valmista valkokastike: sulata voi ja lisää siihen jauhot, sekä lämmin maito. Sulata sekaan aurajuusto.
Lado uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, kurpitsaseosta ja valkokastiketta, laita päälle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 30 min. Kokonaisvalmistusaika on 1 h.
Kommentit