Kuulostaa varmaan epäilyttävältä, mutta oli maukasta : )

Lakalla höystetty paahtovanukaslasagne<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

(4:lle, valmistusaika 1h, hyvin jäähdytettynä tarjoilu seuraavana päivänä)

 

Paahdettu sokeri:

2dl sokeria

½ dl vettä

 

Paahda sokeri pannulla ruskeaksi ja lisää vesi. Ota yhden lasagnelevyn levyinen vuoka ja levitä seos sen reunoille ja pohjalle.

 

Valmista paahtovanukas:

2dl kuohukermaa

1 dl maitoa

3 rkl sokeria

3 tl vaniljasokeria

3 munaa

 

 

Kuumenna kerma ja maito kiehumispisteeseen, sekaan sokeri ja vaniljasokeri, nosta pois levyltä. Vatkaa sekaan kananmunat.

 

Paahtovanukaslasagnen kasaaminen:

3 dl lakkoja

3 lasagnelevyä

Laita vuokaan hiukan vanukaskasainesta ja sen päälle lakkoja, lakojen päälle lasagnelevy, tee näitä kerroksia muutama ja kaada päälle loput vanukasaineesta. Kypsennä 175 asteisessa uunissa 50 min, peitä pinta tarvittaessa foliolla.

Jäähdytä hyvin ja kumoa. Koristele graniittiomenan siemenillä ja kermavaahdolla.

 1250889.jpg