Koitin osallistua tuohon Maku-lehden kotikokki kisaan muutamalla reseptillä, ilman menestystä mutta ruuat olivat siitä huolimatta hyviä.

1250877.jpg

Suklainen riistapasta<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

(4:lle, valmistusaika 30 min)

 

300g Kylmäsen riistakäristystä (saksanhirveä)

sipuli 100g

puolikas paprika 100g

2rkl voita lihojen paistamiseen

 

3 rkl voita kastikkeeseen

2 rkl vehnäjauhoja

5 dl vettä

2 dl ruokakermaa

 

25g tummaa 86% suklaata

2 rkl riista-kantarellifondia

2 rkl tomaattipyrettä

5 rkl ketsuppia

pasta rossa maustetta 2 tl

chili explosion ½ tl

 

parmesan lastuja

 

Valmistus:

ruskista riistakäristyslihat voissa (5min), lisää suikaloitu sipuli ja paista 2 min, lisää lopuksi pieniksi kuutioitu paprika ja paista vielä 1 min. Siirrä liha-sipuli-paprika seos pois pannulta.

Laita pannulle 3 rkl voita ja ruskista vehnäjauhoja siinä kevyesti. Lisää kuuma vesi ja ruokakerma, sekoita vispilällä hyvin, että kastikkeesta tulee tasainen ja paakuton. Lisää fondi, suklaa, pyre ja ketsuppi, sekoita hyvin ja lisää vielä mausteet. Suolaa kastikkeeseen ei ole tarpeen erikseen lisätä sillä fondi on suolaista. Lopuksi sekaan liha-sipuli-paprika seos ja annetaan hautua vielä miedolla lämmöllä 10 min.

 

Keitetään Torino täysjyvä Capelli pastaa ohjeen mukaan:

 

1,5 l vettä

½ tl suolaa

1 rkl rypsiöljyä

6 dl pastaa

 

Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisää suola, öljy ja pasta, keitä 7min.

 

Lautaselle pastaa, päälle kastike ja parmesan lastuja.