Kaulittava Icing-kuorrute

700g mantelijauhoja
700g pölysokeria
5 munaa
1 tl manteliesanssia
2 tl sitruunamehua
2 tl konjakkia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Sihtaa sokerit kulhoon. Sekoita munat sokeriin. Kaita kulho kattilan päälle, jossa on hieman hiljalleen kiehuvaa vettä. Sekoita jatkuvasti (n. 12 min) kunnes seos on paksua ja kuohkeaa. Laita kulho vesiastiaan, jossa on hieman jääkylmää vettä. Lisää manteliesanssi, sitruunamehu ja konjakksi. Vatkaa kunne seos viilenee. Lisää mantelijauhe sekoituksen aikana. Käytä kuten marsipaanikuorrutetta.(Kakulle jonka halkaisija n. 35cm )

 

Levitettävä Icing-kuorrute

3 valkuaista
n. 700g pölysokeria
1 tl sitruunamehua

Sihtaa pölysokeri valkuaisiin vähän kerrallaan ja vatkaa! Lisää sitruunamehu.

Tee kuorrutetta kahdessa erässä ja toista tarvittaessa, eli riippuen siitä, kuinka koristeellisen kuorrutuksen kakulle haluatte.

Tee kakkujen keskelle reiät ennen kuorruttamista, mikäli kakku kasataan telineeseen, jonka läpi menee tukijalka. Levitä ensin kakun päälle kuorrutetta leveällä "voiveitsellä", tasaisin vedoin. Valitse kauniita pursotinpäitä pursottimelle ja pursota kuorrutetta kakkujen ala- ja yläreunoihin sekä reunan ympäri, kakun reunan keskelle. Koristele lopuksi kakku vaikkapa myrkyttömillä ruusuilla, niiden terälehdillä, kakkukoristerakeilla tai -helmillä tai muilla haluamillanne koristeilla. Kuorrutteen voi myös värjätä!

Sokerikuorrutteen, eli icing -kuorrutteen levitystä helpottaa kuumaan veteen kastettu veitsi.

Syötävät (valo)kuvat

Kuvan saat tehtyä normaalilla tulostimella - joskin vain määrätyillä malleilla - mutta niiden tekemiseen tarvitset tulostuksen kestävää icing-paperia ja syötäväksi kelpaavaa mustetta. Netistä löydät näitä myyvät sivustot hakusanoilla icing sheets ja edible ink.Tulostuksen jälkeen takapaperi otetaan pois ja kuva laitetaan kakun päälle, jossa se sulaa vähitellen muuhun kuorrutukseen. Lopputulos näyttää siltä, kuin valokuva olisi maalattu kuorrutukseen.

706805.jpg