751439.jpg

Pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

200g margariinia

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

4 tl tummaa kaakaota

1 dl Dr.Oetker Tiramisukastiketta

1 dl maitoa

 

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat, sen jälkeen kuivat aineet. Lopuksi sekaan Tiramisu kastike ja maito. Kaada taikina voideltuun pyöreään vuokaan ja paista 200c 35 min. Anna jäähtyä ja halkaise pohja kahtia.

 

Täyte:

1 prk Flora Vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl sokeria

100 g tummaa suklaata

n. 3 dl suklaa-hasselpähkinänougat levitettä (Lidl)

5 tl liivatejauhetta

Vatkaa vispi ja sokeri kuohkeaksi, lisää juusto ja suklaa-pähkinä levite. Lohko suklaa pieneksi paloiksi ja lisää seokseen. Liota liivate vajaan 1dl kiehuvaa vettä ja kaada lopuksi seokseen.

 

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla, laita toinen kakunpuolisko pohjalle ja kaada päälle hyydytettävä täyte, laita tunniksi viileään ennen kuin laitat täytteen päälle toisen kakun puoliskon. Anna kakun hyytyä viileässä n. 5h.

 

Kumoa kakku ja koristele.

751434.jpg

Koristeluun tein ekaa kertaa kuuluisaa vaahtokarkkitaikinaa, 300 g vaahtokarkkeja, 1 rkl vettä ja vajaa paketti tomusokeria. Vaahtokarkit ja vesi mikrossa sulaksi, ja sitten lisäilin pikkuhiljaa tuota tomusokeria, joka olisi pitänyt viitsiä siivilöidä, niin ei tule paakkuja. Tahmeaa touhua, mutta tein ihan näppituntumalta sellaisen aika pehmeän taikinan jonka kaulitsin suoraan kakun päälle ja sihvilöin hiukka tomusokeria niin muutamat epätasaisuudet peittyivät. Eilen tekemäni marsipaaniruusut hammastikkujen avustuksella päälle. Tarkoituksena oli tehdä suklaasta ruusun lehtiä, mutta tämä pikkuleipuri täällä mahassa kyllästyi puuhaan, joten otin lehdet sitten Samilta saamistani ruusuista.

751436.jpg

 

Tämä kakku herkutellaan tänään Hämeenkoskella VPK juhlissa : )