Emma leipoi isälleen tänä aamuna sämpylöitä, tässä urakan uuvuttama leipuri ; )

901431.jpg

Uudessa Maku lehdessä oli sämpyläresepti, jossa taikina tehdään n. 8h aikaisemmin happanemaan. Tein taikinan illalla ja aamulla leivottiin sämpylät. Taikina laitetaan jääkaappiin viileään nousemaan, se nousee aika reippaasti joten kannattaa varata kippo jossa nostatus varaa 2/3 astiasta.

Rapeat taskusämpylät

20 kpl

7 1/2 dl vettä

2 dl jogurttia

35 g hiivaa

1 1/2 rkl suolaa

n. 22 dl hiivaleipäjauhoja

n. 1/2 dl öljyä

Kylmä vesi, jogurtti, hiiva ja suola sekaisin, lisäile jauhot ja öljy, vaivaa taikinaa hyvin 10min, jääkaappiin nousemaan min. 8 tuntia. Laita pöydälle reilusti jauhoja ja kumoa taikina pöydälle, älä vaivaa ilmakuplia pois, vaan leikkaa suoraan paloiksi ja nostele pellille kohoamaan 40 min. Paista sämpylät 250 c 12 min.