742000.jpg

Myllyn Paras ohje

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

n. 24 kpl

 

7 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

200 g  voita tai margariinia

2 1/2 dl  maitoa

40 g hiivaa

200 g juustoraastetta

Voiteluun: kananmunaa

 

Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

 

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikinasta n. 1 cm:n paksuinen levy (60x30 cm). Leikkaa taikinasta taikinapyörallä kolmioita. Jaa juustoraaste kolmioille, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi. Anna sarvien kohota liinan alla. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 C n. 10 minuuttia.

 

Ehdottomasti oikealla voilla leivottuna, erittäin maukkaita. Ajattelin seuraavaksi kokeilla väliin koskenlaskijan viherpippuri tai paprika juustoa.