Eilen leivoin kuivakakkuja kolme kappaletta, joista kaksi onistui.
Tämä resepti on Myllyn parhaan sivuilta, lisäsin siihen paketillisen 100g säilöttyjä kirsikoita, tästä tuli hyvää.
Sitruunakakku myllyn paras<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
3 |
|
kananmunaa |
2½ |
dl |
sokeria |
5 |
dl |
vehnäjauhoja |
1½ |
tl |
leivinjauhetta |
1 |
tl |
vaniljasokeria |
1 |
dl |
sitruunamehu |
150 |
g |
voi- tai margariinisulaa |
1 |
|
sitruuna, sen raastettu kuori |
|
|
(sitruunaesanssia) |
Oma lisäys: kirsikan palat
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.
Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.
Kommentit